niedziela, 17 stycznia 2016

Sałatka śródziemnomorska z oliwkami

 Smaczna sałatka z wędzonym łososiem ,mozzarellą i czarnymi oliwkami. Do tego lekki sos winegret z drobno posiekanym koperkiem. Pasuje na każdą porę roku i dnia.


Sałatka śródziemnomorska z oliwkami 
składniki
8 dag wędzonego łososia
mozzarella 1 kulka
oliwki czarne 1 szklanka
mix sałat 1 opakowanie
sos
olej ok 3 łyżki
woda ok 1 łyzka
miód 1 łyzeczka
koperek
sól
ocet balsamiczny 1 łyżka 


Miks sałat myjemy osuszamy w wirówce do sałaty. łososia wędzonego na zimno kroimy w mniejsze kawałki.  Oliwki czarne odcedzamy. Ser kroimy w większe kawałki. Składniki lekko mieszamy. Robimy sos. Mieszamy olej z odrobina wody . dodajemy posiekany koperek, ocet balsamiczny , sól i odrobinę miodu do smaku. Sos mieszamy i polewamy nim sałatkę.




1 komentarz:

  1. super właśnie zbieram przepisy na fajne i szybkie sałatki - już wiem co dziś będzie na kolację :)

    OdpowiedzUsuń