niedziela, 24 stycznia 2016

Sałatka z truskawkami i fasolką azuki

Smaczna sałatka z mixu sałat do tego duża ilość białka z małej kolorowej fasolki . Piękny kolor czerwieni z truskawek i pomidorów . Wszystko połączone sosem winegret .

Sałatka z truskawkami i fasolką azuki 

składniki
5 truskawek
2 garści mixu sałat
1/2 ogórka
1 pomidor
1/2 szklanki fasolki azuki
1 mozzarella
sos
olej
woda
miód
sól
sok z cytryny

Mix sałat myjemy osuszamy. Fasolkę moczymy następnie gotujemy do miękkości - odcedzamy . Truskawki myjemy i kroimy w kawałki. Ser także kroimy. Ogórka kroimy w plastry. Pomidora kroimy w kawałki . Wszystkie składniki mieszamy w sałatce. Robimy sos. Mieszamy olej , odrobinę wody sól i miód do smaku. dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Sosem polewamy sałatkę . doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz