niedziela, 24 stycznia 2016

Spaghetti z kurczakiem i maślakiem

Maślakowy sezon był , więc wczoraj sięgnęłam  po swoje zapasy - bieszczadzkie maślaczki . W przepisie użyłam mrożonych małych kapeluszy , które przed zamrożeniem przekroiłam na pół. Do tego kawałki kurczaka i makaron , szybki obiad a ten zapach ...hmmm

Spaghetti z kurczakiem i maślakiem 
składniki
1 pierś z kurczka
makaron spaghetti
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
sól
pieprz
garśc mrożonych maślaków
sól
pieprz
2 łyżki klarowanego masła 
1 szklanka śmietany 30 %  
 
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzamy. Tym czasem na patelni na maśle klarowanym podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę , po kilku chwilach dodajemy zamrożone maślaki. Smażymy aż grzyby zmięknął. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę solimy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy do grzybów. Smażymy . Podlewamy odrobina wody aby cebula nie spaliła się . Zalewamy śmietaną 30 % . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy makaron. Mieszamy i podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz