poniedziałek, 14 marca 2016

Sałatka szpinakowa z krewetkami

 Moje ulubione składniki połączone w sałatce. Świeży szpinak baby do tego awokado i krewetki podsmażone na masełku. Wszystko polane olejem lnianym i melasom z granatem . Lekko smacznie i szybko.


Sałatka szpinakowa z krewetkami 

składniki
szpinak baby
sól
papryka ostra
olej lniany
maelasa z granatem
pomidor 3 szt
awokado
krewetki ok 15 dag
masło klarowane ok 2 łyżki
Szpinak baby płuczemy i osuszamy w suszarce do sałaty. Pomidory myjemy kroimy na ćwiartki. Awokado obieramy usuwamy pestkę i kroimy w kosteczkę. Składniki lekko mieszamy. Krewetki obieramy i podsmażamy na maśle klarowanym. doprawiamy solą i ostrą papryką . Podsmażone krewetki dodajemy do sałatki. Dodajemy sos melasa z granatu, kropimy olejem , lekko solimy. Podajemy










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz