Coś małego zdrowego i sytego na pierwsze śniadanie. Można także zabrać ze sobą do pracy w słoiczku. Szybka przekąska, bardzo smaczna .
Wiosenny jogurt z jajkiem
składniki
0,5 litra jogurtu naturalnego
2 jajka
kilka liści szpinaku baby
1/2 ogórka zielonego
1/2 pęczka rzodkiewki
sól
1 ząbek czosnku.
Do miski wlewamy jogurt naturalny , solimy go do smaku. Rzodkiewkę myjemy odcinamy końce i kroimy w kosteczkę. Szpinak kroimy w paseczki . Czosnek wyciskamy. Ogórka dobrze myjemy i ścieramy na tarce duże oczka. Jajka gotujemy na twardo ,zimne kroimy w kostkę . Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem.Nalewamy do szklanki, ozdabiamy szpinakiem i rzodkiewką .Podajemy schłodzone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz