Połączenie moich ulubionych warzyw . Dla koloru i zdrowia jajko, wszystko pokropione olejem lniany. Pyszne dobrodziejstwo na każda porę dnia .
Wiosenna sałatka z brokuła,jajka i awokado
składniki
1 brokuł
1 pęczek rzodkiewki
4 jajka
1 awokado
olej lniany Kujawski
sól
pieprz
czosnek
Brokuła kroimy na różyczki i gotujemy . Ugotowany wkładamy do miski z lodem. Następnie kroimy go na mniejsze kawałki. Rzodkiewki myjemy odcinamy końce i ścieramy na tarce duże oczka. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy w kosteczkę. Awokado obieramy usuwamy pestkę. Kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą. Dodajemy olej lniany solimy do smaku. Doprawiamy czosnkiem . Podajemy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz