sobota, 12 marca 2016

Wiosenna sałatka z brokuła,jajka i awokado

Połączenie moich ulubionych warzyw . Dla koloru i zdrowia jajko, wszystko pokropione olejem lniany.  Pyszne dobrodziejstwo na każda porę dnia .

Wiosenna sałatka z brokuła,jajka i awokado 

składniki
1 brokuł
1 pęczek rzodkiewki
4 jajka
1 awokado
olej lniany Kujawski
sól
pieprz
 czosnek
Brokuła kroimy na różyczki i gotujemy . Ugotowany wkładamy do miski z lodem. Następnie kroimy go na mniejsze kawałki. Rzodkiewki myjemy odcinamy końce i ścieramy na tarce duże oczka. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy w kosteczkę. Awokado obieramy usuwamy pestkę. Kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z  sobą. Dodajemy olej lniany solimy do smaku. Doprawiamy czosnkiem . Podajemy .








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz