piątek, 22 kwietnia 2016

Wiosenna sałatka z kalafiorem romanesco

Wykorzystując zapas kalafiora romanesco jeszcze jeden przepis na sałatkę tym razem z ogórkiem ,pomidorem i jajkiem .

Wiosenna sałatka z kalafiorem romanesco 
składniki
1 kalafior romanesco
3 jajka
2 pomidory
1 zielony ogórek
3 ząbki czosnku
sól
olej z pestek winogron

Kalafior myjemy i kroimy na różyczki . Gotujemy ok 7 min w osolonej wodzie. Pomidory myjemy i kroimy w cząstki. Ogórka dobrze myjemy i kroimy  w plasterki. Jajka gotujemy na twardo zimne kroimy w plasterki. Robimy sos. Czosnek obieramy przepuszczamy przez praskę i mieszamy z oliwą . Solimy do smaku. Sałtkę układamy na talerzu polewamy sosem czosnkowym.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz