piątek, 20 maja 2016

Młoda kapusta z pomidorami w śmietanie

Pyszna młoda kapusta na krótko.  Podsmażona cebula, czosnek i kiełbasa. Do tego przecier pomidorowy i odrobina śmietany . Wiosenny pomysł na obiad.

Młoda kapusta z pomidorami w śmietanie 

składniki
1 młoda kapusta
2 ząbki czosnku
1 cebula
1/2 kg kiełbasy zwyczajnej
4 łyżki przecieru pomidorowego
liść laurowy
1/2 szklanki śmietany 30 %
2 łyżki oleju
sól
pieprz

Kapustę kroimy w paski zalewamy wodą dodajemy liść laurowy i gotujemy ok 15 min. Odlewamy nadmiar wody . Na patelni podsmażamy posiekany czosnek, pokrojona cebulę i pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Do ugotowanej kapusty dodajemy podsmażona kiełbasę i przecier pomidorowy . Mieszamy zagotowujemy. Dodajemy śmietanę. doprawiamy solą i pieprzem do smaku.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz