Sałatka z młodych ziemniaków gotowanych w łupinach . Jako sos wykorzystałam nowość Kujawskiego marynaty do mięs. Do moich ziemniaków idealnie pasuje marynata miodowo-musztardowa. Lekko słodka lekko pikantna.
dodałam do niej odrobinę oleju i powstał bardzo dobry sos.
Sałatka z młodych ziemniaków z sosem miodowo-musztardowym
składniki
1/2 kg młodych ziemniaków
1 cebula
2 jajka
10 dag pomidorków koktajlowych żółtych
10 dag pomidorków koktajlowych czerwonych
4 jajka
marynata miodowo-musztardowa Kujawski
Ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane zalewamy zimna woda i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy w dużą kostkę . Cebule kroimy w piórka. Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy na ćwiartki.
Pomidorki myjemy przecinamy na pół. Składniki lekko mieszamy . Trzy łyżki marynaty mieszamy z łyżka oleju . Polewamy sosem sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz