poniedziałek, 11 września 2017

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Prosta w zrobieniu sałatka z białego ryżu . Wykorzystujemy w niej tuńczyka z puszki w sosie własnym , ogórki konserwowe i jajka .
Lekka zdrowa na każda porę dnia .

Sałatka ryżowa z tuńczykiem 

składniki
1 woreczek ryżu
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
4 ogórki konserwowe
4 jajka
natka pietruszki
olej
sól
pieprz

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Tuńczyka odcedzamy na sitku. Dodajemy do ryżu. Natkę pietruszki siekamy. Jajka gotujemy , obieramy zimne kroimy. Ogórki kroimy w kosteczkę . Składniki mieszamy z sobą . Dodajemy olej, pieprz i sól do smaku.  Chłodzimy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz