wtorek, 19 grudnia 2017

Pęczak na ciepło z kiełbasą z gęsi

Proste smaczne i syte danie z wykorzystaniem pęczaku. Do tego aromatyczna podsuszana kiełbasa z dodatkiem mięsa z gęsi .

Pęczak na ciepło z kiełbasą z gęsi 

składniki

1/2 szklanka pęczaku
15 dag kiełbasy z gęsiną
1/2 cebuli
1łyżeczka masła
sól
pieprz
czerwona papryka ok 1/2 szt

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Czerwona paprykę myjemy osuszamy i połowę kroimy w kostkę. Kiełbasę także kroimy w kostkę. Składniki dajemy na patelnię i podsmażamy na maśle. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy dajemy na patelnię .Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło. Proponuje dołożyć garść posiekanej natki pietruszki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz