Pyszny zdrowy szpinak baby w połączeniu z krewetkami , gotowanym jajkiem. Wszystko w połączeniu z lekkim sosem czosnkowo koperkowym na bazie oleju rzepakowego.
Wiosenna sałatka ze szpinaku i krewetek
składniki
1 opakowanie krewetek w oleju
1 pęczek koperku
2 łyżki oleju rzepakowego
sól
pieprz kolorowy
szpinak baby
2 jajka
1 pomidor
1 awokado
Jajka gotujemy na twardo studzimy , obieramy. Awokado obieramy kroimy w kostkę . Pomidora i jajka kroimy w ósemki. Składniki dodajemy do umytych i osuszonych liści szpinaku. dodajemy odsączone krewetki. Do oleju dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany koperek .Solimy do smaku. Dodajemy sos do sałatki. Lekko mieszamy doprawiamy pieprzem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz