poniedziałek, 27 maja 2019

Surówka wiosenna z kapusty pekińskiej

Smaczna mega wiosenna surówka jako dodatek do każdego mięsa , także na grilla .



Surówka wiosenna z kapusty pekińskiej 

składniki

1 kapusta pekińska
1 cebula duża
2 pomidory
2 ogórki zielone
2 peczek koperku
1 pęczak natki pietruszki
sól
cukier
pieprz
śmietana 18%
2 łyżki majonezu
1 puszka kukurydzy
ocet 10%

 Kapustę pekińska kroimy wzdłuż na pół. Następnie kroimy w paseczki. Pomidory kroimy w kosteczkę . Ogórki dobrze myjemy także kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odcedzamy na sitku z zalewy. Cebule siekamy drobno. Natkę i koperek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z sobą . Dodajemy majonez wymieszany z śmietaną . doprawiamy solą ,cukrem i octem do smaku.
Ma być słodko kwaśna.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz