Kolejny pomysł na miskę dobrej pasty tym razem duża dawka wapnia:) Zasmakuje każdemu dużemu i małemu. Bardzo wydajna ,polecam do każdego pieczywa.
Pasta jajeczna z papryką i serem żółtym
składniki
10 jajek
1 papryka czerwona
koperek, natka pietruszki
majonez 4 łyżki
śmietana 18% 2 łyżki
sól pieprz
10 dag sera żółtego
cebula 1 duża
Jajka gotujemy ,zimne obieramy i siekamy drobno. Paprykę myjemy i kroimy w drobna kostkę, cebule także siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce małe oczka. Koperek i natkę myjemy , drobno siekamy. Składniki mieszamy z sobą dodając śmietanę i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz