Nie ma jak cała miska pysznej pasty w lodówce. Bardzo smacznie i ekonomicznie zarazem:)
Taką pastę proponuję na świeże bułeczki lub chrupiące tosty. Można także podawać ją na plasterkach pomidora czy ogórka jako przystawka .
Pasta śniadaniowa z twarogiem i tuńczykiem
składniki
30 dag sera białego twarogowego
2 cebule
1 papryka czerwona
1 puszka tuńczyka w oleju
5 jajek
sól
pieprz
2 łyżki majonezy
natka pietruszki
Do dużej miski wkładamy twaróg i go rozdrabniamy widelcem. dodajemy puszkę tuńczyka. Jajka gotujemy na twardo,zimne obieramy i siekamy. Paprykę dobrze myjemy i kroimy w drobną kostkę . Natkr pietruszki siekamy dodajemy do pasty. Wszystkie składniki dobrze mieszamy , dodając majonez i sól , pieprz do smaku. Chłodzimy aby smaki przeszły .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz