niedziela, 3 stycznia 2021

Palia jeziorowa z masłem cytrynowym

 Pyszna delikatna ryba , kupiona pod nazwą pstrąg alpejski . Pieczona w całości w piekarniku. Piękne delikatne mięsko , z masłem cytrynowym petarda . W sam raz na romantyczna kolację do dziobania paluszkami :)

 

 Palia jeziorowa z masłem cytrynowym

składniki

palia jeziorowa 

masło

2 cytryny

sól

Rybę dobrzy myjemy w zimnej wodzie , osuszamy papierowym ręcznikiem . Robimy masło cytrynowe , miksujemy masło z solą i sokiem z cytryny. Kawałki masła wkładamy do brzuszka , jednym kawałkiem smarujemy rybę z wierzchu.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na ok 20 min. Czas zależny jest od wielkości ryby. Podajemy z kawałkami cytryny.






 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz