piątek, 14 czerwca 2013

Sałatka z tuńczykiem i selerem - Testujemy Biolevite

Firma Biolevita  wypóściła na rynek fantastyczne jednorazowe saszetki zawierające oliwę i oleje.
Są to produkty naturalne - jest to fantastyczna sprawa jeżeli potrzebujemy konkretny olej nie musimy kupować całej butelki , która będzie stała w kuchni i łapała kurz. Kupujemy 30 ml używamy i opakowanie wyrzucamy do recyklingu.



Pierwsza saszetka jaka wypróbowałam w mojej kuchni to oliwa z oliwek.



Sałatka z tuńczykiem i selerem

składniki
   1/2 szt sałaty karbowanej
    1 garść buraka naciowego
    oliwa  z oliwek Biolevita
    tuńczyk kawałki z wody
    1 szt cebula czerwona
    5 szt ogórki konserwowe
    4 łyżki seler konserwowy
    1 łyżka suszone pomidory z bazylią
    Sól morska


'Sałatę i liście buraka naciowego myjemy i osuszamy , układamy na talerzach. Na sałatę układamy odcedzony seler konserwowy. Cebulę czerwoną siekamy i dodajemy do sałatki. Dodajemy tuńczyk odcedzony z zalewy. wszystko solimy do smaku i doprawiamy pieprzem. Dodajemy suszone pomidory z bazylią. Całą sałatkę kropimy oliwą z oliwek i dekorujemy kawałkami ogórków konserwowych.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz