środa, 15 stycznia 2014

Tosty w cieście naleśnikowym z serem i warzywami

Śniadanie dla dużych i małych , smacznie szybko i kolorowo.
Polecam w leniwy sobotni poranek.

Tosty w cieście naleśnikowym z serem i warzywami

składniki
  1/2 opakowania chleba tostowego
  ok   2 szklanki mleka
  ok   1/2 kg mąki
    sól morska
    2  jajka
    15 dag ser żółty
    1 szt ogórek zielony
    ketchup,
    roszponka
    1 łyżka masła
    2 łyżki oleju

Zaczynamy od zrobienia ciasta na naleśniki. W misce miksujemy mleko ,mąkę i jajka. Solimy do smaku. Ciasto ma być ciut gęstsze niż na naleśniki. Ser żółty kroimy w plasterki. Roszponkę myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła z olejem. Chleb tostowy moczymy w cieście i układamy na patelni. Smażymy na złoto. Kiedy zaczniemy smażyć drugą stronę to na upieczonej kładziemy plasterek sera. Na upieczone tosty układamy ogórka , sałatę i polewamy ketchupem. Podajemy na ciepło.



1 komentarz:

  1. Bardzo smakowite,sam mam ochotę na takiego tosta.

    OdpowiedzUsuń