sobota, 8 lutego 2014

Małe kanapeczki z łososiem na patyczku

Fajna przystawka , zakąska czy jakby to nazwać - zdrowe szybkie i smaczne. Do tego smaczny dip o smaku chrzanowym.

Małe kanapeczki z łososiem na patyczku


składniki
    1/2 szt razowy chleb z słonecznikiem
    3 kawałki łososia wędzonego
    1/2 słoika oliwki zielone
    1/2 szt sałaty lodowej
    1  serek topiony
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    Pieprz kolorowy
    1 łyżka chrzanu

Chleb im ciemniejszy tym lepszy kroimy w kanapki a potem w kosteczkę. łososia wędzonego kroimy także w kawałki wielkości chleba. Oliwki odcedzamy. Sałatę rwiemy na kawałki. Robimy dip. Miksujemy serek topiony najlepiej śmietankowy z majonezem i jogurtem. Doprawiamy solą ,pieprzem kolorowym grubo mielonym . Na koniec dodajemy chrzan. Mieszamy i chłodzimy. Na patyczki do szaszłyków lub koreczków nakładamy oliwkę potem kawałek sałaty , łososia i na koniec chlebek. Koreczki podajemy z dipem.



2 komentarze:

  1. Idealne dla imprezowych łasuchów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie wyglądają, świetny pomysł:d

    OdpowiedzUsuń