sobota, 29 marca 2014

Sałatka z ryżu dużą ilością warzyw i serem kozim

Z nastaniem wiosny moja kuchnia zmienia się jak co roku.  Sezon na sałatki rusza. mieszamy i łączymy różne składniki ma być zdrowo i kolorowo.


Sałatka z ryżu dużą ilością warzyw i serem kozim

składniki
ryz kolorowy 1 woreczek
pieczarki marynowane 1/2 słoika
ser kozi biały ok 7 dag
rzodkiewki 1/2 pęczka
korniszony  4 szt
natka pietruszki 1 pęczek
sól morska
pieprz
olej rzepakowy

Ryż kolorowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Pieczarki odcedzamy i kroimy na cztery części. Natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy. Korniszony kroimy drobno. Rzodkiewki myjemy odcinamy końce i kroimy w plasterki. Składniki mieszamy z sobą dodajemy pokruszony ser kozi. Doprawiamy pieprzem i po skosztowaniu doprawiamy solą. Na koniec dodajemy olej i jeszcze raz mieszamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz