czwartek, 21 kwietnia 2016

Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim i pokrzywą

Kumulacja dobrodziejstwa zdrowia i smaku , to wszystko w prostej paście śniadaniowej . Szybka w zrobieniu , co potrzeba świeże jajka , spacer na łąkę w celu nazrywania młodej pokrzywy i liści czosnku niedźwiedziego - mały miks i mamy pyszne śniadanie .

Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim i pokrzywą 

składniki
6 jajek
2 łyżki majonezu
5 młodych pokrzyw
5 liści czosnku niedźwiedziego
sól
biały pieprz do smaku
1 ząbek czosnku

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie . Zimne obieramy i rozgniatamy na miazgę , można też zetrzeć je na tarce duże oczka. Z pokrzywy odcinamy liście zalewamy je gorącą wodą o tem. około 85-90 stopni. Zimną pokrzywę odcedzamy i miksujemy - blendujemy. Liście czosnku niedźwiedziego myjemy i także blendujemy tym razem z ząbkiem czosnku. Wszystko dodajemy do jajek, dodajemy majonez. Dobrze mieszamy , solimy do smaku i doprawiamy pieprzem .






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz