poniedziałek, 15 marca 2021

Opiekane i nadziewane jajka Wielkanocne

Wielkanoc zbliża się małymi krokami , dlatego warto wypróbować już teraz różne sposoby na podanie jajek . Te jajka są fajne i inne są w panierce , którą można także zrobić z chleba bezglutenu jeżeli ktoś ma problem z glutenem :)


Opiekane i nadziewane jajka Wielkanocne 

składniki

5 jajek

1 łyżeczka musztardy 

sól

pieprz

1 łyżeczka majonezu

olej 

 1 surowe jajko

Jajka gotujemy na twardo , obieramy , przekrawamy i delikatnie wyciągamy żółtka. Tarta bułkę lekko solimy i doprawiamy pieprzem . Całe jajko rozbijamy widelcem. Połówki białek moczymy w jajku a potem w tartej bułce. Smażymy na głębokim oleju. Odkładamy złociste na ręcznik papierowy . Żółtka ucieramy z musztarda i majonezem . Napełniamy szprycą dziurki po żółtku .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz