poniedziałek, 22 lutego 2021

Tatar z polędwicy wołowej z musztardą francuską

 Jak ja uwielbiam tatary i takie  z mięsa  wołowego i takie z ryby . Dziś z polędwicy na chrupiącej bułeczce i z dodatkiem musztardy francuskiej .

Tatar z polędwicy wołowej z musztardą francuską 

składniki

20 dag polędwicy wołowej

1 ogórek konserwowy 

1/2 cebuli

sól

pieprz

olej 

musztarda francuska

żółtko 

groszek cukrowy 

pomidorek koktajlowy 

Polędwice siekamy ostrym nożem bardzo drobno.  Ogórka i cebulę także drobno kroimy. Mieszamy składniki , dodajemy żółtko, sól, pieprz. Dobrze mieszamy , wyrabiamy , ubijamy, dodajemy olej ok 1 łyżeczki. Tatara nakładamy na grzankę z bułki na wierzch kładziemy musztardę francuską , groszek i pomidorka.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz