wtorek, 16 marca 2021

Makaron omletowy z warzywami i grzybami shimeji

 Bardzo smaczny delikatny rozpływający się w ustach makaron z omletu z ziołami. Do tego kolorowa papryka i grzybki podsmażone na masełku , wszystko posypane sezamem. Pycha .


Makaron omletowy z warzywami i grzybami shimeji

makaron

2 jajka

posiekana pietruszka i koperek 

sól

pieprz

masło

 kolorowa papryka po 1/2 z każdego koloru 

cebula

czosnek 2 ząbki

grzyby shimeji z 8 szt 

masło

sos sojowy 

4 pieczarki

kawałek pora biała część 

Jajka rozbijamy widelcem dodajemy posiekaną zieleninę ,sól do smaku. Wylewamy na rozgrzana patelnię jak się zetnie przekładamy na druga stronę . Gotowy omlet zwijamy w rulonik i kroimy w nitki szerokości tagliatelle.

Na patelni na maśle podsmażamy pokrojona cebulę w kostkę i pora w kołeczka. Dodajemy pokrojona w zapałki paprykę i chwilę smażymy. Dodajemy czosnek , pokrojone pieczarki i grzybki. Doprawiamy sosem sojowym  i pieprzem do smaku. Nakładamy warzywa dodajemy makaron i posypujemy sezamem. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz