Pomysł na obiadek kapustka ala bigosik na pysznej aromatycznej wędzonce Zimbo.
* 25 dag wędzonka surowa dojrzewająca Zimbo
* 25 dag kiełbasa Zimbo Myśliwska
* 1 szt cebula,
* 1/2 kg kapusta kiszona,
* 1/3 główki kapusta biała,
* przecier pomidorowy,
* oliwa,
* marchewka,
* papryka słodka czerwona,
* Przyprawa do bigosu,
* liść laurowy
* kostka bulionowa
Kapustę kiszoną gotujemy w garneczku z dodatkiem liścia laurowego garnka nie przykrywamy .Kapustę białą kroimy ,marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki i wszystko gotujemy w osobnym garnku do pół miękkości .Wędzonkę kroimy drobno w kostkę ,kiełbasę myśliwska kroimy w kosteczkę.Cebule obieramy siekamy .Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy pokrojona kiełbasę ,wędzonkę i cebulę .Mieszamy dodajemy przyprawę do bigosu i czerwona ,paprykę .Ugotowane kapusty odsączamy i mieszamy razem w dużym garnku .Dodajemy zawartość patelni.Mieszamy .dodajemy przecier pomidorowy .Doprawiamy pieprzem ,sola ,przyprawa w płynie i dodajemy kostkę warzywną .Mieszamy i dusimy na małym ogniu . Na koniec dodajemy kilka ząbków wyciśniętego czosnku .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz