wtorek, 21 lutego 2012

Kapustka z wędzonką ,kiełbaska i czosnkiem

  Pomysł na obiadek kapustka ala bigosik na pysznej aromatycznej wędzonce Zimbo.

 * 25 dag wędzonka surowa dojrzewająca Zimbo
     * 25 dag kiełbasa Zimbo Myśliwska
    * 1 szt cebula,
    * 1/2 kg kapusta kiszona,
    * 1/3 główki kapusta biała,
    * przecier pomidorowy,
    * oliwa,
    * marchewka,
    * papryka słodka czerwona,
    * Przyprawa do bigosu,
    * liść laurowy
     * kostka bulionowa

Kapustę kiszoną gotujemy w garneczku z dodatkiem liścia laurowego garnka nie przykrywamy .Kapustę białą kroimy ,marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki i wszystko gotujemy w osobnym garnku  do pół miękkości .Wędzonkę kroimy drobno w kostkę ,kiełbasę myśliwska kroimy w kosteczkę.Cebule obieramy siekamy .Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy pokrojona kiełbasę ,wędzonkę i cebulę .Mieszamy dodajemy przyprawę do bigosu i czerwona ,paprykę .Ugotowane kapusty odsączamy i mieszamy razem w dużym garnku .Dodajemy zawartość patelni.Mieszamy .dodajemy przecier pomidorowy .Doprawiamy pieprzem ,sola ,przyprawa w płynie i dodajemy kostkę warzywną .Mieszamy i dusimy na małym ogniu . Na koniec dodajemy kilka ząbków wyciśniętego czosnku .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz