piątek, 16 marca 2012

Bardzo dobra surówka obiadowa z brokułem i czarna rzodkwią

  • 1 szt brokuł,
  • * 1/4 szt kapusta pekińska,
  • * 1/4 szt kapusta biała,
  • * 1 szt cebula,
  • * 1 szt marchewka,
  • * 1 szt czarna rzepa,
  • * 1 szt por,
  • * 1 szt sos winegret Winiary
  • * sok z limonki,
  • * 2 łyżki majonez Winiary
  • * Sól,
  • * oliwa
Kapusty kroimy drobno przekładamy do dużej miski . pora białą część i cebule kroimy drobno dodajemy do kapusty .Lekko solimy i ugniatamy ręką . Brokuła gotujemy na parze .Po ugotowaniu kroimy drobno ,dodajemy do kapusty .Marchewkę ścieramy duże oczka na tarce jarzynowej . Czarna rzepę ścieramy drobno. Wszystkie składniki mieszamy .
Robimy sos winegret mieszając go z wodą i oliwą .Dodajemy do sałatki ,mieszamy .dodajemy ok 2 łyżki majonezu .Mieszamy doprawiamy sola pieprzem i sokiem  z limonki

1 komentarz: