sobota, 17 marca 2012

Sola w ryżu brązowym z fasolą

Dietetyczne lekkie i zdrowe danie
    * 1 szt Sola,
    * 1/2 szklanki ryż brązowy,
    * Przyprawa do ryb,
    * 1 łyżeczka OLIWA Z OLIWEK,
    * 1/2 szt por,
    * 3 łyżki fasola biała,
    * sól morska,
    * koperek,
    * natka pietruszki,
    * 1 plasterek mozzarellaRyz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Sole smarujemy oliwa i pruszymy przyprawa do ryb ,grillujemy na patelni -bez tłuszczu . Gdy ryba jest gotowa  tniemy ja na kawałki .Na patelni na 1 łyżeczce oliwy podsmażamy pokrojony por dodajemy odcedzoną fasole i ryz .Mieszamy doprawiamy solą morska i pieprzem .Pod koniec dodajemy kawałki ryby i pokrojone w kosteczkę plasterek mozzarelli .Mieszamy lekko i podajemy .Na talerzu ozdabiamy koperkiem i natka pietruszki .

1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawe to danie, i do tego prezentuje się świetnie!
    pozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie,
    Szana-Banana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń