Dietetyczne lekkie i zdrowe danie
* 1 szt Sola,
* 1/2 szklanki ryż brązowy,
* Przyprawa do ryb,
* 1 łyżeczka OLIWA Z OLIWEK,
* 1/2 szt por,
* 3 łyżki fasola biała,
* sól morska,
* koperek,
* natka pietruszki,
* 1 plasterek mozzarellaRyz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Sole smarujemy oliwa i pruszymy przyprawa do ryb ,grillujemy na patelni -bez tłuszczu . Gdy ryba jest gotowa tniemy ja na kawałki .Na patelni na 1 łyżeczce oliwy podsmażamy pokrojony por dodajemy odcedzoną fasole i ryz .Mieszamy doprawiamy solą morska i pieprzem .Pod koniec dodajemy kawałki ryby i pokrojone w kosteczkę plasterek mozzarelli .Mieszamy lekko i podajemy .Na talerzu ozdabiamy koperkiem i natka pietruszki .
Bardzo ciekawe to danie, i do tego prezentuje się świetnie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko i zapraszam do siebie,
Szana-Banana,
www.gastronomygo.blogspot.com