czwartek, 22 marca 2012

Wiosenne nadziewane pomidorki

 wiosenne a także Wielkanocne pomidorki -polecam
 * 1 kg pomidory,
    * 20 dag ser zółty Diuk  Robico
    * 3 szt jaja,
    * 3 łyżki majonez Winiary
    * 1 łyżeczka chrzan,
    * por,
    * 7 szt Oliwki czarne, Sacla
    * koperek,
    * 3 kawałki papryka marynowana


Pomidory wybieramy małe kształtne .Warzywa myjemy i odcinamy daszek . Ostrożnie wydrążamy pomidorka .Robimy nadzienie -pastę . Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce małe oczka .Ser żółty także ścieramy na tarce  warzywnej małe oczka .Dodajemy majonez i troszkę chrzanu dobrze mieszamy ,można dosolić do smaku . Pastę chłodzimy w lodówce .Zimną pasta napełniamy pomidory . Ozdabiamy porem ,papryka,koperkiem i oliwką czarną ,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz