wiosenne a także Wielkanocne pomidorki -polecam
* 1 kg pomidory,
* 20 dag ser zółty Diuk Robico
* 3 szt jaja,
* 3 łyżki majonez Winiary
* 1 łyżeczka chrzan,
* por,
* 7 szt Oliwki czarne, Sacla
* koperek,
* 3 kawałki papryka marynowana
Pomidory wybieramy małe kształtne .Warzywa myjemy i odcinamy daszek . Ostrożnie wydrążamy pomidorka .Robimy nadzienie -pastę . Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce małe oczka .Ser żółty także ścieramy na tarce warzywnej małe oczka .Dodajemy majonez i troszkę chrzanu dobrze mieszamy ,można dosolić do smaku . Pastę chłodzimy w lodówce .Zimną pasta napełniamy pomidory . Ozdabiamy porem ,papryka,koperkiem i oliwką czarną ,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz