Pyszna pożywna zupa mięsna z korniszonem ,pieczarkami i majerankiem
* 3 szt udka kurczaka,
* 1 szt marchewka,
* 6 szt pieczarki,
* 4 szt korniszony,
* 1 szt cebula,
* 1 łyżka mąka,
* 2 szt kostka bulionowa Winiary
* majeranek kamis
* 2 szt liść laurowy
* 3 szt pieprz kulki kamis
* 2 kulki ziele angielskie,
* 1 łyżka przyprawa do flaków,
* 1 łyżeczka papryka słodka,
* 1 łyżka masło
W garnku z wodą ok 3 litra gotujemy udka .Do garnka dodajemy liść laurowy ,kulki pieprzu i ziele angielskie .Po ok 10 min dodajemy 2 kostki bulionowe .Dodajemy pokrojoną cieniutko marchewkę -gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je i oddzielamy od kości kroimy w mniejsze kawałki dodajemy z powrotem do wywaru .
Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki,posiekana cebulę i pokrojone w kosteczkę korniszony .Smażymy przez chwilę ,dodajemy czerwona paprykę ,przyprawę do flaków mieszamy .Zawartość patelni wlewamy do wywaru z mięsem .Na patelni na odrobinie masła robimy zasmażkę pierwszego stopnia -jasną .Dodajemy do zupy . Po zagotowaniu do zupy mięsnej dodajemy roztarty w dłoniach majeranek i doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz