czwartek, 5 kwietnia 2012

Sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańcza i pomidorem

Sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańcza i pomidorem  oraz z tuńczykiem i groszkiem konserwowym
składniki
  • * 1/4 szt kapusta pekińska,
  • * 1 szt pomarańcz,
  • * 1 szt pomidor,
  • * 2 łyżki tuńczyk kawałki w oleju,
  • * Sól,
  • * pieprz,
  • * 4 łyżki groszek konserwowy
Kapustę pekińską myjemy i kroimy w paseczki . Pomarańcz obieramy z skórki usuwamy białą błonę i kroimy w półplasterki .Pomidora kroimy w ćwiarteczki . Groszek odcedzamy. Na talerz kładziemy kapustę lekko posoloną nakładamy tuńczyka i groszek . Do okoła układamy plasterki pomarańcza i ćwiartki pomidora .Kropimy oliwą solimy i doprawiamy pieprzem .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz