Sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańcza i pomidorem oraz z tuńczykiem i groszkiem konserwowym
składniki
- * 1/4 szt kapusta pekińska,
- * 1 szt pomarańcz,
- * 1 szt pomidor,
- * 2 łyżki tuńczyk kawałki w oleju,
- * Sól,
- * pieprz,
- * 4 łyżki groszek konserwowy
Kapustę pekińską myjemy i kroimy w paseczki . Pomarańcz obieramy z skórki usuwamy białą błonę i kroimy w półplasterki .Pomidora kroimy w ćwiarteczki . Groszek odcedzamy. Na talerz kładziemy kapustę lekko posoloną nakładamy tuńczyka i groszek . Do okoła układamy plasterki pomarańcza i ćwiartki pomidora .Kropimy oliwą solimy i doprawiamy pieprzem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz