środa, 25 kwietnia 2012

Wielbład z ogórka

Dla niejadków i nie tylko ogórkowy wielbłąd
składniki
  * 1 szt ogórek,
    * 1 plasterek ser żółty,
    * 1 szt korniszon,
    * 1 szt marchewka ugotowana,
    * pieprz,
    * 1/2 szt kabanos,
    * Sól,
    * szczypiorek
    * 1/2 szt pomidor

Ogórka myjemy i kroimy go wzdłuż w plasterki długie. Kształtujemy postać wielbłąda. Nos robimy z wyciętego kółka sera zółtego ,plasterków korniszona i ziarenek pieprzu . Oczy robimy z plasterków ugotowanej marchewki i plasterków kabanosa. Garb robimy z kawałków pomidora . Jeden plasterek ogórka kroimy w paseczki będą to nogi. Ogon robimy z szczypiorku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz