sobota, 21 kwietnia 2012

Wstązki z gulaszem z szynki i dymką

 Na sobotni obiadek zrobiłam szybkie danie . Użyłam makron Międzybrodzki ,który wspaniale nadaje się do sosów.
składniki
  * 1 opakowanie makaron wstążki Międzybrodzki
    * 1 pęczek dymka,
    * 1/2 kg szynka mięso,
    * 1 szt kostka wołowa,
    * sos sojowy,
    * 1 ząbek czosnek,
    * 1/2 szt cebula,
    * 1 łyżka mąka



Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy . Mięso z szynki kroimy w kostkę kropimy sosem sojowym ,dajemy wyciśnięty ząbek czosnku i posiekaną cebulę .Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie dodajemy 2 łyżki oliwy do mięsa mieszamy i wlewamy wszystko na patelnie mocno rozgrzaną . Smażymy na złoto . Następnie podlewamy kostką wołową rozrobioną w 1 szklance wody;. Dusimy .Gdy mięso będzie miękkie zaciągamy mąką . Gulasz podajemy z makaronem i posypujemy posiekana dymką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz