piątek, 25 maja 2012

Mus z szynki z avokado

Pyszny delikatny mis z szynki rodzinnej Zimbo
- 30 dag szynki rodzinnej Zimbo
- szklanka kremówki
- 3 łyżki ketchup Pudliszki
- 1 łyżka żelatyny
- 1/2szklanki białego wina lub bulionu z kurczaka
- sól
- pieprz

-avokado
1.Szynkę pokrój w  kostkę, zmiksuj z połową śmietany kremówki, chrzanem ok 1 łyżeczka  i ketchupem  na  mus, dopraw solą, pieprzem do smaku

2. Żelatynę namocz w winie lub bulionie i rozpuść na parze. Przestudź i wymieszaj z kilkoma łyżkami zmiksowanej szynki. Następnie dodaj to  do reszty musu. Pozostałą kremówkę ubij na sztywno mikserem  i wymieszaj z musem . Musem napełnij małe miseczki, odstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem miseczki zanurzamy w ciepłej wodzie wyciągamy mus i ozdabiamy natka pietruszki i avokado
.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz