środa, 27 czerwca 2012

Makaron razowy z bakłażanem i bobem

 Zdowie nie znaczy nudne .Pyszny obiadek z warzywami i pełnoziarnistym makaronem .

 składniki'
   1/2 opakowania spaghetti,
    1/3 szt bakłażan,
    1/2 szt por (biała część),
    1/2 szklanka bób,
    4 szt pieczarki,
    1 łyżeczka masło,
    przyprawa uniwersalna,
    Sól,
    2 łyżki ser zółty

Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy na sicie. Pora kroimy w plasterki i podsmażamy na masełku .Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki . Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu obieramy  z łupiny . Bakłażana kroimy w półplasterki solimy odstawiamy na 10 min . Następnie myjemy go i dodajemy na patelnie z porem i pieczarkami . Mieszamy i dalej podsmażamy . Dodajemy ugotowany makaron i bób . Mieszamy .doprawiamy przyprawa uniwersalną . Podajemy posypane startym zółtym serem



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz