piątek, 16 kwietnia 2021

Sałata pak choi z grillowanym pstrągiem i cheedarem

 Do zrobienia sałatki użyłam zdrową i nieco inną sałatę pak choi , dodałam także troszkę liści zwykłej sałaty masłowej .

Do tego przepyszny filet z pstrąga , żółte pomidory i odrobina sera .


Sałata pak choi z grillowanym pstrągiem i cheedarem

składniki

1 sałata pak choi

4 liście sałaty masłowej 

1 żółty pomidor

2 łyżki płatków sera  cheedar

sok z cytryny

 2 łyżki olej ,3 łyżki sos chili słodki ,sól

pomidorki koktajlowe

Sałatę pak choi odrywamy ,myjemy i rwiemy na mniejsze części to samo robimy z sałatą masłową . 

Filet z pstrąga osuszamy solimy ,kropimy cytryną i grillujemy. 

Pomidora żółtego kroimy w kostkę . Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Filet z pstrąga rwiemy na kawałki. Sałaty mieszamy , dodajemy pomidory i pstrąga. Do 2 łyżek oleju dodajemy 3 łyżki sosu słodkiego chilli , mieszamy ,polewamy sałatę . Po wierzchu posypujemy startym serem  .










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz