wtorek, 30 marca 2021

Naleśniki kukurydziane z sosem truskawkowym i budyniem

 Pyszne naleśniki z mąki kukurydzianej z farszem z budyniu waniliowego , do tego sos truskawkowy . Pyszne nie tylko dla osób na diecie bezglutenowej .


Naleśniki kukurydziane z sosem truskawkowym i budyniem


składniki

szklanka mąki kukurydzianej ok 200 g

pół szklanki mąki ziemniaczanej

4 jajka

ok 50 ml oleju

2 łyżki cukru

1 szklanka mleka

0,5 szklanki wody 

budyń waniliowy 

truskawki 1 szklanka

3 łyżki cukru

3 łyżki śmietany 30 % 


Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Truskawki z cukrem i śmietaną ,blendujemy.  Wszystkie składniki ciasta na naleśniki miksujemy na gładką masę . Smażymy jak normalne naleśniki. Gotowe smarujemy budyniem i polewamy sosem .







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz