Test konserwowania zawdzięczam wspaniałej stronie z przepisami czytelników przyslijprzepis.pl .
Ogóreczki pochodzą z uprawy własnej -prosto z mojego ogrodu .
Przyprawa jaką użyję to Marysl -Ogórki przyprawa do konserwowania .
1. Pierwsza sprawa kupione ogórki zawsze moczę w zimnej wodzie ,potem mycie .
2. Przygotowanie przyprawy i robienie zalewy do ogórków .Mycie słoików i nakrętek .
3. Ogóreczki nakładamy do słoików upychamy ciasno .Zostawiamy ok 1 cm miejsca od pokrywki .
4. Do słoików nakładamy 1-2 łyżki przyprawy
5. Zalewamy gorącą zalewą ,przepis na opakowaniu .
6. Słoiki zakręcamy i odstawiamy .Po ok 2-3 tygodniach zajadamy .
Tak wyglądają ogóreczki -czekają ...
Nie mogłam się doczekać ,wieczorkiem otworzyłam jeden słoik .Ogóreczki pokroiłam i podałam do kanapek.Okazały się wyśmienite. Nie są mocno octowe ani za kwaśne ani za słodkie .Super proporcje zalewy i przypraw. Delikatne dzieciom i domownikom bardzo smakowały .
Polecam przyprawę ,ogóreczki robi się szybko i są wyśmienite.
Polecam do ogórków konserwowych
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz