Trochę Azji w mojej kuchni malutkiej :)
składniki
3 szt ogórki,
1 łyżka owoce goji,
1 łyżka sezam,
2 łyżki olej sezamowy,
dymka,
1 łyżeczka sos sojowy,
1 łyżeczka ocet ryżowy,
2 ząbki czosnek,
1 łyżeczka cukier brązowy
Papryczka chilli kawałek
Ogórki obieramy i kroimy w plasterki .Dymkę myjemy i siekamy . Robimy sos . Do oleju sezamowego dajemy sos sojowy ,ocet ryżowy wyciśnięty czosnek ,cukier brązowy mieszamy dobrze . Dodajemy odrobinę posiekanej papryczki chilli . Następnie do sosu dodajemy owoce goji. Sos odstawiamy ,żeby owoce goji napełniaczy . Następnie dodajemy do ogórków i dymki sos . Mieszamy i posypujemy sezamem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz