poniedziałek, 2 lipca 2012

Lekka zupka z groszku i cukinii

Lekka zupka z groszku i cukinii. Smaczna pełna witamin pasuje na letni obiad.
składniki
   2 szt marchewka,
    1 szt cukinia,
    1/2 szkl groszek cukrowy,
    1 łyżeczka masło,
    pieprz,
    Ziarenka Smaku Winiary
    szczypiorek,
    1 szt por


Na patelni na masełku podsmażamy pokrojonego pora . Zalewamy wodą .Dodajemy pokrojoną cukinie ,pokrojoną marchewkę . Gotujemy . Dodajemy przyprawę ziarenka Smaku  i groszek. Gotujemy do miękkości warzyw. Następnie doprawiamy pieprzem . Dodajemy posiekany szczypiorek . Podajemy


1 komentarz:

  1. Żeby było jeszcze lżej zamieniłabym masło na olej rzepakowy - nie tylko "chudziej", ale jeszcze zdrowiej dla serca :)

    OdpowiedzUsuń