środa, 4 lipca 2012

Zupa sojowa

Lekka i bardzo zdrowa zupka z soją i warzywami .
składniki

    1 szklanka soja,
    1 szt por,
    2 szt marchewka,
    dymka,
    2 szt kostka rosołowa,
    pieprz,
    1/4 szt seler

Soje płuczemy i moczymy całą noc. Następnie wymieniamy wodę i gotujemy do miękkości. Dymkę kroimy w plasterki. Pora myjemy i kroimy w paski. Marchewkę obieramy i kroimy w półplasterki. Seler obieramy i kroimy  w paseczki. Warzywa zalewamy wodą .dodajemy liść laurowy kulki pieprzu i gotujemy . Dodajemy 2 kostki rosołowe .Następnie dodajemy ugotowaną soję . Gotujemy jeszcze chwilę . Doprawiamy pieprzem mielonym .

1 komentarz:

  1. Ja bym nie używał kotki rosołowej. Lepiej porcję rosołową użyć. Lepszy smak dzięki temu można uzyskać :)

    OdpowiedzUsuń