środa, 4 lipca 2012

Pyszny i zdrowy wywar warzywny

Wywar warzywny  można go zamrozić jako kostki lody i dodawać do potraw
składniki

  • 1 ząbki czosnek,
  • 1/4 szt seler,
  • 1 szt pietruszka,
  • Sól,
  • 2 szt marchew,
  • 1 szt por,
  • 3 szt dymka,
  • 2 szt liść laurowy,
  • 4 szt pieprz kulki,
  • 2 szt ziele angielskie

Marchewkę skrobiemy przecinamy na pół. Seler obieramy kroimy na 4 części. Pora myjemy przecinamy na pół. Pietruszkę obieramy zostawiamy w całości. Warzywa zalewamy zimna wodą dodajemy przyprawy i ząbek czosnku . Gotujemy na małym ogniu. Na końcu solimy i jeszcze chwilę gotujemy . Odcedzamy przez sito z warzyw i przypraw.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz