niedziela, 2 września 2012

Świderki z szpinakiem i włoskim salami

Świderki z szpinakiem i  włoskim salami .Użyłam  włoskie salami  Spianata Romana . Salami te dostałam do wypróbowania od firmy ZIMBO


składniki

    1/2 opakowania świderki,
    1/2 opakowania szpinak świeży,
    1 opakowanie salami włoskie    Spianata Romana
    1 szt cukinia mała,
  1 łyżka masło,
    2 ząbki czosnek,
    pieprz kolorowy




Makaron świderki gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy umyty świeży szpinak i podsmażamy . Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek ,sól,pieprz do smaku . Mieszamy . Dodajemy pokrojone w paseczki salami . Chwilę podsmażamy dodajemy ugotowany wcześniej makaron .Mieszamy .Podajemy .





1 komentarz:

  1. Nigdy nie jadłam włoskiego salami. ;) Apetyczna potrawa.

    OdpowiedzUsuń