środa, 3 października 2012

Grillowany bakłażan z pieczarkami

 Smaczny jesienny obiadek  Grillowany bakłażan z pieczarkami
 składniki

    1/2 szt feta,
    1/2 szt bakłażana,
    15 dag pieczarek
    Przyprawa uniwersalna Bukiet smaku  Kamis
     pieprz Kamis
    1 łyżeczka masła


Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki . Solimy i odstawiamy na ok 8 min . Następnie myjemy osuszamy i grillujemy na patelni. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki podsmażamy na masełku na koniec doprawiamy pieprzem . Gdy bakłażan jest z grillowany łączymy go z pieczarkami doprawiamy przyprawą uniwersalną .Mieszamy . Posypujemy pokruszona fetą . Podajemy z ziemniaczkami z wody z kwaśną śmietaną


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz