czwartek, 4 października 2012

Węgierski tatar z śledzia

Węgierski tatar z śledzia w mojej kuchni malutkiej .

składniki

    2  śledzie,
    1/2 szt cebula biała,
    2 szt papryki czerwonej konserwowej Krokus
    4  grzyby marynowane,
    papryka słodka Kamis
    1 łyżka ketchupu,
    1 łyżeczka musztardy
    2 szt korniszony,
    papryka ostra kamis


Śledzie wyciągamy z zalewy odsączamy i siekamy dość drobno. Korniszony kroimy w małą kosteczkę . Grzybki marynowane najlepiej leśne odcedzamy i siekamy . Cebule obieramy i siekamy . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w kosteczkę . Składniki mieszamy . Dodajemy ketchup,musztardę ,pieprz ,paprykę słodką i ostrą. Mieszamy dobrze ,odstawiamy do lodówki ,żeby składniki i smaki dobrze się połączyły .






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz