Makaron gryczany z warzywami . Zdrowe szybkie danie jednogarnkowe.
składniki
1/2 opakowanie makaronu gryczanego
1 cukinia,
1 garść fasolki szparagowej
1/2 szt papryka czerwona,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz biały
koperek,
olej rzepakowy,
przyprawa uniwersalna Bukiet smaku Kamis
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy .Odkładamy .
W garneczku gotujemy obrana fasolkę szparagową w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy i odkładamy . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w paseczki cukinię ,dodajemy pokrojoną paprykę . Następnie dodajemy fasolkę i makaron .Mieszamy . doprawiamy solą i przyprawa uniwersalną do smaku . Dodajemy koperek posiekany i jeszcze raz mieszamy .
zdrowo, smacznie, czego więcej chcieć!
OdpowiedzUsuń