środa, 10 października 2012

Makaron gryczany z warzywami

Makaron gryczany z warzywami . Zdrowe szybkie danie jednogarnkowe.

składniki

    1/2 opakowanie makaronu gryczanego
    1 cukinia,
    1 garść fasolki szparagowej
    1/2 szt papryka czerwona,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz biały
    koperek,
    olej rzepakowy,
    przyprawa uniwersalna Bukiet smaku Kamis

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu  w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy .Odkładamy .
W garneczku gotujemy obrana fasolkę szparagową w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy i odkładamy . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w paseczki cukinię ,dodajemy pokrojoną paprykę . Następnie dodajemy fasolkę i makaron .Mieszamy . doprawiamy solą i przyprawa uniwersalną do smaku . Dodajemy koperek posiekany i jeszcze raz mieszamy .


1 komentarz: