poniedziałek, 19 listopada 2012

Dorada z piekarnika z puree z szpinaku

 Pyszny lekki obiad , pamiętajmy o zaletach zdrowotnych ryb morskich

 składniki
    2 szt Dorada,
    2 garście szpinaku,
    2 szt ziemniaków,
    2 ząbki czosnku,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz biały
    cytryna

Doradę myjemy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem . Do brzuszka wkładamy kawałek cytryny. Rybę pieczemy  w piekarniku ok 20 min . Szpinak myjemy i gotujemy ok 5 min . Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowany szpinak odcedzamy dodajemy do niego ugotowane ziemniaki sól,pieprz i wyciśnięty czosnek miksujemy.  Do puree można dodać troszkę masła lub oliwy  Upieczoną doradę układamy na talerzu podajemy z ciepłym puree.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz