Dziś obiadek lekki smaczny ,zdrowy i pełny błonnika . Kasza perłowa dar ziemi :) wykorzystujmy.
Kasza perłowa z zielona papryką i pieczarkami
składniki
1 woreczek kaszy perłowej Kupiec
2 szt papryki zielonej
15 dag pieczarek
1/2 szt cebuli,
pieprz kolorowy ziarnisty
sól do smaku,
1 ząbek czosnku,
sos sojowy do smaku
olej lub masło
Kaszę perłową gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Paprykę myjemy usuwamy nasiona i kroimy w paseczki. pieczarki myjemy kroimy . Na patelni na maśle lub oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę .Dodajemy pieczarki i paprykę smażymy. Kiedy warzywa robią się miękkie dodajemy kasze . Mieszamy .Doprawiamy solą ,pieprzem ,sosem sojowym i wyciśniętym czosnkiem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz