czwartek, 22 listopada 2012

Kasza perłowa z zielona papryką i pieczarkami

Dziś obiadek lekki smaczny ,zdrowy i pełny błonnika . Kasza perłowa dar ziemi :) wykorzystujmy.

Kasza perłowa z zielona papryką i pieczarkami

składniki
    1 woreczek kaszy perłowej Kupiec
    2 szt papryki zielonej
    15 dag pieczarek
    1/2 szt cebuli,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    sól do smaku,
    1 ząbek czosnku,
    sos sojowy do smaku
olej lub masło

Kaszę perłową gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Paprykę myjemy usuwamy nasiona i kroimy w paseczki. pieczarki myjemy kroimy . Na patelni na maśle lub oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę .Dodajemy pieczarki i paprykę smażymy. Kiedy warzywa robią się miękkie dodajemy kasze . Mieszamy .Doprawiamy solą ,pieprzem ,sosem sojowym i wyciśniętym czosnkiem .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz