wtorek, 20 listopada 2012

Risotto z bakłażanem

Do zrobienia tego risotto użyłam ryżu Arborio Podravka.
Dodałam bakłażana i dymkę ,prosto smacznie ,lekko.

Risotto z bakłażanem 

składniki
  1 szklanka ryż arborio Podravka
    1 łyżka oliwy,
    dymka,
    1 t cebula,
    1 bakłażan,
    2 ząbki czosnku
    pieprz biały Prymat,
    Sól morska- MŁYNEK,
    1,5 szklanki bulion warzywny winiary


Na patelni dość dużej rozgrzewamy olej. Na olej dajemy posiekaną cebulkę i wyciśnięty czosnek. Mieszamy. Wsypujemy szklankę ryżu -mieszamy podsmażymy chwilę . Dodajemy pokrojonego w kosteczkę bakłażana.Mieszamy. Po ok 5 min zalewamy 1,5 szklanki bulionu warzywnego. Nakrywamy patelnie zmniejszamy płomień i dusimy. Dodajemy pod koniec sól,pieprz do smaku i pokrojoną dymkę . Podajemy .






Do tej potrawy użyłam i polecam 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz