Coś pysznego i szybkiego. Moda na muffiny trwa .
Muffiny murzynki z waniliowym budyniem
składniki
3 łyżki kakao,
budyń waniliowy,
1,5 szklanki mleka,
2 jaja,
1 szklanka kefiru,
2 szklanki mąki,
2 łyzeczki proszek do pieczenia,
1/2 szklanki oleju,
olejek rumowy
Ciasto robimy w 2 miskach .
Do przesianej mąki dodajemy cukier ,proszek do pieczenia i 3 łyżki kakao. W drugiej misce łączymy składniki mokre jajka kefir i olej . Mieszamy składniki w obu miskach. Do mokrych wsypujemy suche i mieszamy łyżka drewnianą ,aż składniki ładnie się połączą . Dodajemy olejek aby poperfumować ciasto. Mieszamy. Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu tylko dajemy mniej mleka żeby budyń był bardziej gęsty. Do papilotek wkładamy ciasto ok 1 łyżeczka dajemy łyżeczkę zimnego budyniu i jeszcze łyżkę ciasta. Tak wypełniamy całą blaszkę na muffiny . Pieczemy w 200 stopniach ok 20 min .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz