Lekki smaczny obiad . Dietetyczne minimum tłuszczu maximum zdrowia .
Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem
składniki
1 szt polędwiczka,
1 woreczek kaszy gryczanej Kupiec
uniwersalna przyprawa
1/2 opakowanie szpinaku
2 ząbki czosnku
sól ziołowa
1 łyżka masła
Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Szpinak świeży myjemy. Polędwiczkę kroimy w plastry doprawiamy solą ziołową i grillujemy bez tłuszczu na patelni grillowej. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy wyciśnięty czosnek -chwileczkę, żeby się nie spalił , będzie gorzki. Dodajemy szpinak mieszamy. Dodajemy kaszę - mieszamy. Doprawiamy przyprawa uniwersalną . Wykładamy kasze na niej podajemy plasterki polędwiczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz