czwartek, 10 stycznia 2013

Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem

Lekki smaczny obiad . Dietetyczne minimum tłuszczu maximum zdrowia .

Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem

składniki

    1 szt polędwiczka,
    1 woreczek kaszy gryczanej Kupiec
    uniwersalna przyprawa
    1/2 opakowanie szpinaku
    2 ząbki czosnku
    sól ziołowa
    1 łyżka masła

Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu  wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Szpinak świeży myjemy. Polędwiczkę kroimy w plastry doprawiamy solą ziołową i grillujemy bez tłuszczu na patelni grillowej. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy wyciśnięty czosnek -chwileczkę, żeby się nie spalił , będzie gorzki. Dodajemy szpinak mieszamy. Dodajemy kaszę - mieszamy. Doprawiamy przyprawa uniwersalną . Wykładamy kasze na niej podajemy plasterki polędwiczki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz